Wiki FAADA

Com denunciar un cas de maltractament animal a les xarxes socials?

Com denunciar un cas de maltractament animal a les xarxes socials?

Si veus algun tipus de maltractament animal a les xarxes socials, és a dir, persones que torturen i maten animals per després penjar el vídeo dels abusos a Instagram, Facebook o Youtube, segueix aquestes indicacions per denunciar el cas:

  • No denunciïs encara la pàgina/publicació o perfil, ja que aquesta podria desaparèixer juntament amb les proves del maltractament. Fes-ho només un cop hagis fet els passos que detallem a continuació.
  • Recorda que les descàrregues d'un vídeo o les captures de pantalla de les fotos no serveixen per a un judici legal, sinó que han certificar-se. Això vol dir que cal obtenir una prova digital de que el contingut va ser pujat a les xarxes, ja que la informació circula, canvia i desapareix a internet sense deixar rastre aparent en unes hores o fins i tot minuts. Pots certificar qualsevol contingut digital, per exemple a través de CERTIFIRM (el cost és d'uns pocs cèntims).
  • Tingues en compte que en el cas de perfils/grups/pàgines privades, per a la nostra entitat és complicat accedir a les proves corresponents, amb la qual cosa és de gran ajuda que sigui la persona que ha vist les imatges la qual les certifiqui.
  • Un cop certificades les proves, pots denunciar el cas directament a les autoritats (Seprona a Espanya) o posar-te en contacte amb el nostre equip legal si necessites un assessorament més detallat.